Jednoduchý recept

Anglický rostbíf

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 184
Kategorie: Maso

Ingredience

750 g Hovězí roštěnka níz. peč.
200 ml Hovězí vývar základní
50 g Máslo čerstvé
100 ml Olej stolní
1 g Pepř černý mletý
20 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 300 kcal
Kilojoule 1 257kJ
0% Sacharidy 0 g
34% Tuky 26 g
43% Sodík 867 mg
28% Bílkoviny 16 g

Anglický rostbíf postup přípravy receptu:

1

Roštěnec opláchneme, tukové krytí nakrájíme na čtverečky, osolíme, opepříme a potřeme částí oleje. Necháme asi hodinu odležet v chladu.

2

Potom roštěnec opečeme na zbylém oleji po obou stranách, nejdříve horní stranu s tukem. Vložíme do horké trouby a pečeme zhruba půl až třičtvrtě hodiny. Během pečení maso obrátíme a dbáme, aby se tuk s výpekem nepřipálily.

3

Roštěnec musí být na řezu mírně růžový.

4

Upečený roštěnec vyjmeme, šťávu procedíme, zastříkneme vývarem a krátce povaříme.

5

Nakonec šťávu přisolíme, přecedíme, zjemníme máslem a ještě povaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept