Marinovaná hovězí svíčková - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinovaná hovězí svíčková
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 18407 |
Ingredience
4 kávová lžička | Hořčice |
500 g | Hovězí svíčková |
3 polévková lžíce | Olej sójový |
5 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 kávová lžička | Sůl |
3 polévková lžíce | Víno bílé |
0,3 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 293,3mg |
---|---|
Cholesterol | 52,5mg |
Draslík | 443,6mg |
Vláknina | 411,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí svíčková, Sůl, Víno bílé, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Olej sójový, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marinovaná hovězí svíčková postup přípravy receptu:
1 | Sójovou omáčku, bílé víno a nastrouhaný čerstvý zázvor promícháme. |
2 | Omyté maso nakrájíme na plátky, vložíme do připravené marinády a necháme asi 1 hodinu v chladu. |
3 | Na pánvi rozehřejeme olej a maso na něm zprudka opečeme. Do pánve přilijeme marinádu a necháme ji vsáknout do masa. |
4 | Podáváme spolu se solí a hořčicí. |
5 | Vhodnou přílohou jsou opečené brambory, rýže nebo smažený lilek. |