Grilované sardinky v bylinkové marinádě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilované sardinky v bylinkové marinádě
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 18408 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
250 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
16 ks | Sardinka obecná |
1 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 30,8mg |
Vláknina | 772,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Sardinka obecná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilované sardinky v bylinkové marinádě postup přípravy receptu:
1 | Sardinky omyjeme a naložíme do marinády připravené ze zbylých surovin. Necháme marinovat asi 30 minut. |
2 | Potom sardinky vyjmeme, necháme okapat, osolíme a opepříme. Ryby grilujeme na grilu nebo v troubě po každé straně 3-5 minut. |
Poznámka
Čerstvé bylinky nasekáme, česnek najemno nakrájíme.