Grilovaný chřest - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaný chřest
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 18410 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 polévková lžíce | Balsamico ocet |
700 g | Chřest zelený |
1 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
250 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 4,6mg |
Vláknina | 39,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Hořčice Dijonská, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaný chřest postup přípravy receptu:
1 | Chřest očistíme, omyjeme a dřevnaté konce odřízneme. Vložíme do ploché mísy, pokapeme částí oleje, osolíme a opepříme. |
2 | Chřest grilujeme tak dlouho, až začne karamelizovat. |
3 | Ocet, hořčici a zbylý olej smícháme a směsí přelijeme chřest na míse. |
4 | Ihned podáváme. |
Poznámka
Použijeme hrubozrnnou sůl.