Mleté maso na špízu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 32 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mleté maso na špízu
Celkový čas: | 32 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 18412 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Koření grilovací |
500 g | Maso mleté - mix |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 g | Slanina vepřová |
1 polévková lžíce | Solamyl |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 86,8mg |
Draslík | 242,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprikové lusky čerstvé, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření grilovací, Maso mleté - mix, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mleté maso na špízu postup přípravy receptu:
1 | Mleté maso promícháme s jednou oloupanou, jemně nakrájenou cibulí, solamylem, hladkou moukou, vejcem, grilovacím kořením, solí a pepřem. |
2 | Z masové směsi tvarujeme menší kuličky, které povaříme v osolené vodě 5 - 7 minut. |
3 | Po vychladnutí kuličky napichujeme na jehly střídavě s dílky cibule, kousky papriky a slaniny. |
4 | Špízy grilujeme asi 5 minut a ihned podáváme. |