Recept

Zapékané vepřové kotlety

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 18414

Ingredience

20 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
60 g Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
4 ks Vepřové kotlety
100 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 372 kcal
Kilojoule 1 557kJ
0% Sacharidy 1 g
35% Tuky 27 g
16% Sodík 330 mg
55% Bílkoviny 31 g

Zapékané vepřové kotlety postup přípravy receptu:

1

Kotlety omyjeme, maso do poloviny odřízneme od kosti, lehce naklepeme, po okrajích nařízneme, osolíme a opepříme. Kotlety zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji.

2

Opečené maso přendáme do zapékací mísy a zalijeme smetanou rozkvedlanou s vejci. Posypeme nastrouhaným sýrem a v silně vyhřáté troubě zapečeme.

3

Před podáváním položíme na každou porci kousek másla.

4

Vhodnou přílohou jsou opečené brambory a čerstvá zelenina.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept