Zapékané vepřové kotlety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékané vepřové kotlety
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 18414 |
Ingredience
20 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
60 g | Sýr Eidam cihla 40% |
3 ks | Vejce slepičí |
4 ks | Vepřové kotlety |
100 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 282,5mg |
Draslík | 437,5mg |
Vláknina | 39,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 40%, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékané vepřové kotlety postup přípravy receptu:
1 | Kotlety omyjeme, maso do poloviny odřízneme od kosti, lehce naklepeme, po okrajích nařízneme, osolíme a opepříme. Kotlety zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji. |
2 | Opečené maso přendáme do zapékací mísy a zalijeme smetanou rozkvedlanou s vejci. Posypeme nastrouhaným sýrem a v silně vyhřáté troubě zapečeme. |
3 | Před podáváním položíme na každou porci kousek másla. |
4 | Vhodnou přílohou jsou opečené brambory a čerstvá zelenina. |