Vepřová pečeně na houbách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová pečeně na houbách
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 18415 |
Ingredience
1 ks | Cibule |
150 g | Houby čerstvé |
1 kávová lžička | Kari koření |
2 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 ml | Olej rostlinný |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
3 ks | Paprikové lusky čerstvé |
3 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Vepřová pečeně |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 108,0mg |
Draslík | 897,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 851,9mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 59,5mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kari koření, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sůl, Vepřová pečeně mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová pečeně na houbách postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na řízky, lehce naklepeme a po okrajích nařízneme. |
2 | Mouku promícháme s mletou paprikou a kari kořením. Ve směsi obalíme připravené řízky, vložíme je do pánve s rozehřátým olejem a po obou stranách opečeme. Řízky vyjmeme a přendáme na nahřátou mísu. |
3 | Na zbylém tuku zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme očištěné, na plátky nakrájené houby, na proužky nakrájenou papriku a na čtvrtky nakrájená rajčata. Vše zlehka promícháme a podusíme pod pokličkou. Nakonec podle chuti osolíme. |
4 | Vepřovou pečeni pokryjeme podušenou směsí. |
5 | Podáváme s čerstvým chlebem. |