Vepřová krkovička s kedlubnami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová krkovička s kedlubnami
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 18416 |
Ingredience
2 kávová lžička | Cukr krupice |
600 g | Kedlubna |
40 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový květ |
20 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Vepřová krkovička |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 148,1mg |
Draslík | 287,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kedlubna, Muškátový květ, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Vepřová krkovička mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová krkovička s kedlubnami postup přípravy receptu:
1 | Omytou krkovičku vcelku osolíme, vložíme do pekáčku na sádlo a v troubě upečeme doměkka. |
2 | Upečené maso nakrájíme na porce a vložíme zpět do šťávy. |
3 | Oloupané kedlubny nakrájíme na plátky, zalijeme vodou, osolíme a dusíme doměkka. Potom přidáme lžičku hladké mouky, máslo, špetku muškátu, cukr a ještě krátce podusíme. |
4 | Na porce krkovičky navršíme dušené kedlubny. |
5 | Podáváme s vařenými bramborami. |
Krkovičku jsem před pečením mírně podlila vodou a během pečení přelévala výpekem a podle potřeby ještě přidávala po troškách vodu. Na jednu porci je dost masa, někomu by stačilo i méně. Kedlubny jsem nastrouhala nahrubo a dala pak na talíři vedle masa. Doporučuji udělat z másla a mouky jíšku a touto jíškou zahustit. Másla se může dát trochu méně, nebo zase naopak přidat trochu více mouky. Muškátový květ mně k tomuto jídlu moc nesedí, kedlubny jsem dochutila přidáním octa na sladkokyselo. Jinak palec nahoru.