Vepřové srdce s křenem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové srdce s křenem
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 18419 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
0,5 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
0,3 ks | Křen |
1 ks | Mrkev kořen |
6 ks | Nové koření celé |
3 g | Pepř černý celý |
2 ks | Petržel kořen |
2 kávová lžička | Sůl |
600 g | Vepřové srdce |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 196,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 111,4mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Křen, Nové koření celé, Pepř černý celý, Petržel kořen, Sůl, Vepřové srdce, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové srdce s křenem postup přípravy receptu:
1 | Vepřové srdce očistíme a omyjeme, rozkrojíme na poloviny a vložíme do hrnce s horkou vodou. Přidáme nové koření, celý pepř, bobkový list, sůl a zvolna vaříme. |
2 | Po chvíli vaření přidáme oloupanou cibuli, mrkev, celer a petržel. |
3 | Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na plátky. |
4 | Podáváme s nastrouhaným křenem a s tmavým chlebem. |