Recept

Sýrové sušenky kynuté pod vodou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 18421

Ingredience

1 špetka Cukr krupice
10 g Droždí
3 polévková lžíce Mléko polotučné
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
150 g Máslo čerstvé
100 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 374 kcal
Kilojoule 1 565kJ
7% Sacharidy 26 g
34% Tuky 26 g
18% Sodík 366 mg
19% Bílkoviny 10 g

Sýrové sušenky kynuté pod vodou postup přípravy receptu:

1

Z droždí, vlažného mléka a špetky cukru si připravíme kvásek. Na válu smícháme mouku se špetkou soli a rozdrobíme do ní máslo. Přidáme kvásek a vypracujeme těsto. Z těsta vytvarujeme kouli a ponoříme ji do hrnce se studenou vodou. Necháme nejméně 1 hodinu kynout, lépe až do druhého dne.

2

Potom těsto osušíme a vyválíme na plát. Tvořítkem vykrajujeme různé tvary, urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a upečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova.

3

Ještě teplé sušenky obalujeme v nastrouhaném sýru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept