Staročeská ovocná polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Staročeská ovocná polévka
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 18431 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
400 g | Jablka |
40 g | Povidla švestková |
1 ks | Skořice celá |
1 kávová lžička | Solamyl |
100 g | Švestky |
125 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 189,4mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka, Skořice celá, Švestky, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Povidla švestková, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Staročeská ovocná polévka postup přípravy receptu:
1 | Povidla zředíme trochou vody, přidáme očištěné, na kousky nakrájené ovoce, celou skořici a vaříme, až je ovoce měkké. |
2 | Skořici vyjmeme a polévku podle chuti přisladíme. |
3 | V 1 lžíci studené vody rozmícháme solamyl, vlijeme do polévky a krátce povaříme. |
4 | Polévku podáváme teplou i studenou. Můžeme podávat s chlebem nebo vánočkou. |