Jehněčí žebírka v jablečné omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí žebírka v jablečné omáčce
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 18432 |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
500 g | Jablka |
8 ks | Jehněčí žebírka |
40 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Olej stolní |
1 kávová lžička | Sůl |
6 polévková lžíce | Voda pitná |
1 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 241,6mg |
Draslík | 744,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,4mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Cukr krupice, Jablka, Jehněčí žebírka, Olej stolní, Sůl, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí žebírka v jablečné omáčce postup přípravy receptu:
1 | Omytá žebírka po okrajích nařízneme a naklepeme. Potřeme je směsí z 1 lžíce oleje, nastrouhané cibule, zázvoru a soli. Necháme odležet v chladu asi 1 hodinu. |
2 | Připravená žebírka opékáme na zbylém oleji po obou stranách doměkka. |
3 | Omytá a oloupaná jablka nakrájíme na kousky, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Prolisujeme je, osolíme, osladíme a přidáme citronovou šťávu. |
4 | Z pánve slijeme část oleje, do šťávy přidáme máslo, podlijeme a povaříme. |
5 | Žebírka upravíme na nahřáté talíře, přelijeme vroucí šťávou a horkými jablky. |
6 | Vhodnou přílohou jsou opékané brambory. |