Madráské kuře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Madráské kuře
Madráské kuře
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 18435 |
Ingredience
30 g | Cibule |
1 ks | Jablka |
1 kávová lžička | Kari koření |
1 ks | Kuře |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 ml | Olej stolní |
0,1 l | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 430,8mg |
Draslík | 879,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 732,8mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,7mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jablka, Kari koření, Kuře, Olej stolní, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Madráské kuře postup přípravy receptu:
1 | Omyté kuře stáhneme z kůže, naporcujeme, vykostíme a osolíme. Porce zprudka opečeme na oleji ve velké pánvi. Vedle kuřete zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kari koření, zamícháme a ihned podlijeme. Dusíme pod pokličkou doměkka. Během dušení přidáme k masu oloupané, nastrouhané jablko. |
2 | Měkké kuře vyjmeme a necháme na teplém místě. Omáčku zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody, povaříme a přidáme žloutek rozmíchaný ve smetaně. Jen prohřejeme, nevaříme. |
3 | Podáváme s dušenou rýží. |