Klobásy dušené v jablkách s cibulí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Klobásy dušené v jablkách s cibulí
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 18436 |
Ingredience
400 g | Cibule |
1 špetka | Cukr krupice |
400 g | Jablka |
4 ks | Klobása vepřová |
1 kávová lžička | Majoránka |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 75,8mg |
Draslík | 573,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,7mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Jablka, Klobása vepřová, Majoránka, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Klobásy dušené v jablkách s cibulí postup přípravy receptu:
1 | Klobásy několikrát propíchneme vidličkou a po obou stranách je opečeme na oleji. Přidáme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli, oloupaná, na silnější plátky nakrájená jablka bez jádřinců, osolíme, opepříme a mírně podlijeme vodou. Zvolna dusíme pod pokličkou. |
2 | Nakonec pokrm dochutíme majoránkou a podle chuti přisladíme. |
3 | Na nahřáté talíře upravíme klobásy a dušená jablka s cibulí. Posypeme nasekanou petrželkou. |
4 | Podáváme s vařenými bramborami nebo s chlebem. |