Baskický třešňový koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Baskický třešňový koláč
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 1844 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
200 g | Cukr krupice |
4 polévková lžíce | Džem třešňový |
0,5 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
30 g | Mandle |
210 g | Máslo čerstvé |
280 g | Mouka polohrubá |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 160,8mg |
Draslík | 78,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 158,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Mandle, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem třešňový, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Baskický třešňový koláč postup přípravy receptu:
1 | Mouku nasypeme do mísy, do středu rozklepneme vejce, přidáme dva žloutky, 200g másla, cukr, špetku soli a mleté mandle. Promícháme v husté těsto, vyválíme kouli, zakryjeme a necháme 2hodiny odpočinout při pokojové teplotě. |
2 | Troubu předehřejeme na 210C. |
3 | Kruhovou formu vymažeme, vysypeme moukou. Dvě třetiny těsta rozválíme, vložíme do formy, vytvoříme silný okraj a potřeme třešňovým džemem. |
4 | Přikryjeme zbytkem těsta, které rovněž rozválíme, okraje těsta k sobě přitisknemem mokrými prsty. |
5 | Koláč potřeme vaječným žloutkem a pečeme 40minut. |