Recept

Jablková majonézová omáčka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 18440

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Cukr krupice
2 ks Jablka
1 polévková lžíce Křen
200 g Majonéza
1 špetka Pepř bílý
0,5 kávová lžička Sůl
100 ml Víno bílé
1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 426 kcal
Kilojoule 1 781kJ
5% Sacharidy 17 g
52% Tuky 39 g
18% Sodík 351 mg
1% Bílkoviny 0 g

Jablková majonézová omáčka postup přípravy receptu:

1

Omytá jablka oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a zbavíme jádřinců. V troše vína je podusíme doměkka a ještě horká jablka prolisujeme.

2

Po vychladnutí jablka i se šťávou vmícháme do majonézy. Osolíme, opepříme, ochutíme citronovou šťávou, cukrem, nastrouhaným křenem a worcesterem. Vše dobře promícháme a omáčku necháme rozležet.

3

Podáváme k vařeným masům nebo k pečeným, smaženým a grilovaným rybám.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept