Jablková majonézová omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablková majonézová omáčka
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 18440 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
2 ks | Jablka |
1 polévková lžíce | Křen |
200 g | Majonéza |
1 špetka | Pepř bílý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
1 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 152,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,3mg |
Vitamín E | 6,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Jablka, Křen, Majonéza, Pepř bílý, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablková majonézová omáčka postup přípravy receptu:
1 | Omytá jablka oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a zbavíme jádřinců. V troše vína je podusíme doměkka a ještě horká jablka prolisujeme. |
2 | Po vychladnutí jablka i se šťávou vmícháme do majonézy. Osolíme, opepříme, ochutíme citronovou šťávou, cukrem, nastrouhaným křenem a worcesterem. Vše dobře promícháme a omáčku necháme rozležet. |
3 | Podáváme k vařeným masům nebo k pečeným, smaženým a grilovaným rybám. |