Holandský čekankový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Holandský čekankový salát
Holandský čekankový salát
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 18442 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
4 ks | Čekanka |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 špetka | Cukr krupice |
1 ks | Jablka |
200 g | Majonéza |
1 ks | Pomeranče |
1 špetka | Sůl |
150 g | Sýr Eidam cihla 40% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 26,3mg |
Draslík | 258,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,1mg |
Vitamín E | 6,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čekanka, Citronová šťáva, Cukr krupice, Jablka, Majonéza, Pomeranče, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Holandský čekankový salát postup přípravy receptu:
1 | Sýr a oloupané jablko s pomerančem nakrájíme na kostičky, očištěnou čekanku nakrájíme na nudličky. Vše vsypeme do salátové mísy. |
2 | Majonézu osolíme, osladíme a ochutíme citronovou šťávou. Nalijeme ji na připravený salát a podáváme. |
Poznámka
Majonézu můžeme nahradit bílým jogurtem.