Recept

Jablkové medailonky se šunkovou pěnou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 18445
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
4 ks Jablka
2 polévková lžíce Křen
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř bílý
1 ks Petržel - nať
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
250 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 378 kcal
Kilojoule 1 580kJ
8% Sacharidy 30 g
33% Tuky 25 g
3% Sodík 63 mg
22% Bílkoviny 12 g

Jablkové medailonky se šunkovou pěnou postup přípravy receptu:

1

Omytá jablka oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Jádřince odstraníme a jablka krátce podusíme v mírně okyselené vodě. Vyjmeme je, necháme okapat a vychladnout.

2

Změklé máslo utřeme do pěny, přidáme umletou šunku, smetanu, osolíme, opepříme a našleháme.

3

Na talířky upravíme plátky jablek a ozdobně na ně nastříkáme šunkovou pěnu. Posypeme nastrouhaným křenem a ozdobíme snítkou petrželky.

4

Podáváme jako studený předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept