Recept

Špagety carbonara s pancettou a pecorinem

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (39%)
ID receptu: 18447

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Olej olivový
150 g Pancetta
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
350 g Špagety, Makarony
1 špetka Sůl
0,8 šálek Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
0,8 šálek Sýr Parmezán
1 ks Vaječný žloutek slepičí
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 943 kcal
Kilojoule 3 946kJ
19% Sacharidy 69 g
68% Tuky 51 g
64% Sodík 1 g
91% Bílkoviny 51 g

Špagety carbonara s pancettou a pecorinem postup přípravy receptu:

1

Špagety uvaříme al dente, scedíme je a necháme si asi 60 ml vody. Vedle v misce rozšleháme celá vajíčka a jeden žloutek a přidáme strouhaný parmezán, strouhaný tvrdý ovčí sýr (pecorino), sůl a pepř a vše ještě promícháme. Přidáme 30 ml horké vody ze špaget a vešleháme jí do vaječno-sýrové směsi.

2

V kastrolu na prudkém ohni rozpálíme olej a nasypeme pancettu nebo slaninu nakrájenou na tenké plátky a smažíme, až pustí tuk. Ten potom téměř odebereme, necháme 5 lžic a osmažíme na něm najemno nasekaný česnek.

3

Scezené špagety přidáme do kastrolu s pancettou a na středním žáru promícháme. Odstavíme z vařiče a vmícháme sýrovou směs, kterou rychle asi 2 minuty mícháme, aby omáčka zhoustla a rovnoměrně se rozdělila mezi špagety. Můžeme zředit zbylou vodou ze špaget.

4

Servírujeme na 4 talířích posypané nadrobno nasekanou čerstvou petrželí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept