Jednoduchý recept

Špagety carbonara po anglicku

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (35%)
ID receptu: 18448

Ingredience

1 kávová lžička Máslo čerstvé
1 kávová lžička Olej olivový
150 g Pancetta
1 špetka Paprika mletá pálivá
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,7 šálek Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
2 ks Vejce slepičí
350 g Špagety, Makarony

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 862 kcal
Kilojoule 3 606kJ
19% Sacharidy 69 g
64% Tuky 48 g
60% Sodík 1 g
66% Bílkoviny 37 g

Špagety carbonara po anglicku postup přípravy receptu:

1

Špagety uvaříme al dente.

2

V misce rozšleháme vejce se žloutkem a smetanou, přisypeme strouhaný parmezán a vše ještě vyšleháme.

3

V hlubší pánvi rozpustíme olej a máslo a smažíme na něm na malé 2 cm široké hranolky nakrájenou pancettu asi 4 minuty doměkka. Přebytečný tuk odlijeme.

4

Špagety scedíme, uchováme ale 60 ml vody. Vyklopíme je do pánve a promícháme s pancettou a asi minutu protřeseme. Přilijeme smetanovou zálivku a dál mícháme, ale vejce se nesmí srazit. Omáčku můžeme zředit vodou ze špaget. Dokořeníme pepřem a vločkami sušené červené papriky nebo paprikou piment d'Espelette, navrch posypeme čerstvou petrželkou nadrobno posekanou a hned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept