Špagety carbonara po anglicku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety carbonara po anglicku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 18448 |
Ingredience
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Olej olivový |
150 g | Pancetta |
1 špetka | Paprika mletá pálivá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
350 g | Špagety, Makarony |
1 špetka | Sůl |
0,7 šálek | Sýr Parmezán |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 67g |
---|---|
Cholesterol | 22g |
Draslík | 298,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Špagety, Makarony, Sůl, Sýr Parmezán, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pancetta, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety carbonara po anglicku postup přípravy receptu:
1 | Špagety uvaříme al dente. |
2 | V misce rozšleháme vejce se žloutkem a smetanou, přisypeme strouhaný parmezán a vše ještě vyšleháme. |
3 | V hlubší pánvi rozpustíme olej a máslo a smažíme na něm na malé 2 cm široké hranolky nakrájenou pancettu asi 4 minuty doměkka. Přebytečný tuk odlijeme. |
4 | Špagety scedíme, uchováme ale 60 ml vody. Vyklopíme je do pánve a promícháme s pancettou a asi minutu protřeseme. Přilijeme smetanovou zálivku a dál mícháme, ale vejce se nesmí srazit. Omáčku můžeme zředit vodou ze špaget. Dokořeníme pepřem a vločkami sušené červené papriky nebo paprikou piment d'Espelette, navrch posypeme čerstvou petrželkou nadrobno posekanou a hned podáváme. |