Makarony s ricottou a ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 34 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makarony s ricottou a ořechy
Celkový čas: | 34 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 9 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 18449 |
Ingredience
8 polévková lžíce | Bazalka |
2 polévková lžíce | Olej z vlašských ořechů |
72 g | Ořechy vlašské |
1 špetka | Pepř černý mletý |
300 g | Špagety, Makarony |
1 špetka | Sůl |
8 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
310 ml | Sýr Ricotta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 62g |
---|---|
Cholesterol | 55,9mg |
Draslík | 356,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Ořechy vlašské, Špagety, Makarony, Sůl, Sýr Parmezán, Sýr Ricotta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej z vlašských ořechů, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Makarony s ricottou a ořechy postup přípravy receptu:
1 | Makarony uvaříme v osolené vodě al dente. |
2 | V misce smícháme ricottu, nasekané vlašské ořechy, najemno nasekanou čerstvou bazalku, strouhaný parmezán, přidáme sůl a pepř. |
3 | Makarony scedíme a přendáme do velké servírovací mísy. Pokapeme olejem a protřeseme. Nemícháme. Přidáme připravenou sýrovou směs a vše nyní promícháme. Servírujeme teplé i studené. |