Recept

Těstoviny Tagliatelle s krůtí omáčkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (39%)
ID receptu: 18452
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 ks Celer řapíkatý
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
225 g Krůtí prsa
2 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Paprika mletá sladká
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
0,5 kávová lžička Sůl
1 šálek Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
350 g Těstoviny Tagliatelle
125 ml Víno červené
1150 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 774 kcal
Kilojoule 3 237kJ
22% Sacharidy 78 g
39% Tuky 29 g
19% Sodík 387 mg
75% Bílkoviny 42 g

Těstoviny Tagliatelle s krůtí omáčkou postup přípravy receptu:

1

V kastrolu se zesíleným dnem restujeme 4 minuty za občasného promíchání na oleji opláchnutý a na kostičky pokrájený řapíkatý celer, oloupané, na kostičky pokrájené mrkve, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, nadrobno nasekanou čerstvou rozmarýnu a papriku. Přidáme na kostičky nakrájená, kůže zbavená krůtí prsíčka a restujeme asi další 3 minuty.

2

Tuto směs podlijeme červeným vínem, přidáme celou konzervu krájených rajčat i se šťávou a řádně zamícháme, abychom odstranili příškvarky ze dna. Přikryjeme poklicí, stáhneme oheň a dusíme 30 minut. Průběžně zamícháme a přiléváme vodu (150 ml), aby se omáčka nevyvařila.

3

Během doby, kdy se vaří omáčka, vedle v hrnci uvaříme v osolené vodě (1 l voda, 1/4 lžička sůl) tagliatelle asi 10 minut, aby byly al dente.

4

Těstoviny servírujeme scezené, polité krůtí omáčkou a posypané strouhaným tvrdým ovčím sýrem (může být pecorino).

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept