Těstoviny Tagliatelle s krůtí omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny Tagliatelle s krůtí omáčkou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 18452 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 ks | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
225 g | Krůtí prsa |
2 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 kávová lžička | Rozmarýn čerstvý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 šálek | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
350 g | Těstoviny Tagliatelle |
125 ml | Víno červené |
1150 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 72g |
---|---|
Cholesterol | 36,6mg |
Draslík | 472,4mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 230,1mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Krůtí prsa, Paprika mletá sladká, Rajčata loupaná (konzervovaná), Rozmarýn čerstvý, Sůl, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino, Těstoviny Tagliatelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny Tagliatelle s krůtí omáčkou postup přípravy receptu:
1 | V kastrolu se zesíleným dnem restujeme 4 minuty za občasného promíchání na oleji opláchnutý a na kostičky pokrájený řapíkatý celer, oloupané, na kostičky pokrájené mrkve, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, nadrobno nasekanou čerstvou rozmarýnu a papriku. Přidáme na kostičky nakrájená, kůže zbavená krůtí prsíčka a restujeme asi další 3 minuty. |
2 | Tuto směs podlijeme červeným vínem, přidáme celou konzervu krájených rajčat i se šťávou a řádně zamícháme, abychom odstranili příškvarky ze dna. Přikryjeme poklicí, stáhneme oheň a dusíme 30 minut. Průběžně zamícháme a přiléváme vodu (150 ml), aby se omáčka nevyvařila. |
3 | Během doby, kdy se vaří omáčka, vedle v hrnci uvaříme v osolené vodě (1 l voda, 1/4 lžička sůl) tagliatelle asi 10 minut, aby byly al dente. |
4 | Těstoviny servírujeme scezené, polité krůtí omáčkou a posypané strouhaným tvrdým ovčím sýrem (může být pecorino). |