Recept

Gratinované mleté řízky s rajčaty

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 18459
Kategorie: Maso

Ingredience

300 g Hovězí maso mleté
15 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Mléko polotučné
50 ml Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
150 g Rajčata
0,5 kávová lžička Sůl
100 g Sýr Moravský bochník 45%
1 ks Vejce slepičí
100 g Vepřové maso mleté
1 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 358 kcal
Kilojoule 1 498kJ
3% Sacharidy 10 g
29% Tuky 22 g
9% Sodík 183 mg
53% Bílkoviny 30 g

Gratinované mleté řízky s rajčaty postup přípravy receptu:

1

Žemli nakrájíme na plátky, navlhčíme mlékem a po chvíli vymačkáme. Přidáme mleté maso, sůl, pepř, vejce a vše dobře promícháme.

2

Ze směsi vytvarujeme 4 tenké řízky a zvolna je opečeme po obou stranách na oleji. Vyjmeme a přendáme na čistou pánev.

3

Omytá rajčata nakrájíme na plátky a spolu s kousky másla a plátky sýru je poklademe na opečené řízky. Gratinujeme pod grilem nebo v silně vyhřáté troubě, až se sýr roztaví.

Poznámka

Podáváme s opečenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept