Jednoduchý recept

Filé se sýrovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 18463
Kategorie: Maso

Ingredience

800 g Filé z aljašské tresky
100 g Máslo čerstvé
250 ml Mléko polotučné
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Pažitka
2 špetka Pepř černý mletý
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
50 g Sýr Eidam cihla 40%
50 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 501 kcal
Kilojoule 2 097kJ
1% Sacharidy 5 g
45% Tuky 34 g
10% Sodík 195 mg
74% Bílkoviny 42 g

Filé se sýrovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Omyté a osušené porce filé opečeme na části másla, vyjmeme, osolíme a necháme na teplém místě.

2

Na zbylém másle opražíme mouku, vmícháme mléko, nastrouhaný sýr a smetanu. Zvolna vaříme asi 5 minut, osolíme a opepříme.

3

Porce filé zastříkneme bílým vínem, upravíme na talíře a přelijeme sýrovou omáčkou. Pokrm ozdobíme nakrájenou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept