Filé se sýrovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filé se sýrovou omáčkou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 18463 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Filé z aljašské tresky |
100 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Pažitka |
2 špetka | Pepř černý mletý |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
50 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 552,7mg |
---|---|
Cholesterol | 152,5mg |
Draslík | 19,7mg |
Vláknina | 261,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Filé se sýrovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Omyté a osušené porce filé opečeme na části másla, vyjmeme, osolíme a necháme na teplém místě. |
2 | Na zbylém másle opražíme mouku, vmícháme mléko, nastrouhaný sýr a smetanu. Zvolna vaříme asi 5 minut, osolíme a opepříme. |
3 | Porce filé zastříkneme bílým vínem, upravíme na talíře a přelijeme sýrovou omáčkou. Pokrm ozdobíme nakrájenou pažitkou. |