Flambované chřestové závitky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Flambované chřestové závitky
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 18465 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
200 g | Chřest sterilovaný |
20 g | Máslo čerstvé |
100 g | Šunka dušená |
1 ks | Sýr Eidam cihla 40% |
2 polévková lžíce | Vodka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 36,0mg |
Draslík | 86,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 411,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest sterilovaný, Vodka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Šunka dušená, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Flambované chřestové závitky postup přípravy receptu:
1 | Plátky šunky tence potřeme sýrem. Do každého plátku vložíme okapaný chřest a svineme do závitků. |
2 | Závitky mírně opečeme na másle na pánvi, přelijeme vodkou, pánev nahneme a obsah necháme vzplanout. Krátce flambujeme. Podáváme horké. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je bílé pečivo a čerstvá zelenina. Můžeme použít i jiný 40% alkohol.