Ovocný koláč z majonézy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovocný koláč z majonézy
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 18471 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
15 kávová lžička | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
800 ml | Kompot broskvový |
0,5 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
200 g | Majonéza |
20 g | Máslo čerstvé |
200 g | Mouka polohrubá |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 73g |
---|---|
Cholesterol | 167,6mg |
Draslík | 315,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 5,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Majonéza, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Kompot broskvový, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ovocný koláč z majonézy postup přípravy receptu:
1 | Vejce s cukrem a vanilkovým cukrem utřeme. Přidáme majonézu a mouku s práškem do pečiva a dobře promícháme. |
2 | Těsto vlijeme na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a poklademe na kousky nakrájenými okapanými broskvemi. |
3 | Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia 10-15 minut dorůžova. |