Čajové pečivo z medu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čajové pečivo z medu
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 18475 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
5 g | Amonium |
100 g | Cukr krupice |
50 g | Hrozinky |
300 ml | Med včelí |
250 ml | Mléko polotučné |
400 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
350 g | Mouka žitná bílá |
1 polévková lžíce | Pomerančová kůra |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 65g |
---|---|
Cholesterol | 4,2mg |
Draslík | 91,9mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hrozinky, Med včelí, Pomerančová kůra, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Amonium, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Mouka žitná bílá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čajové pečivo z medu postup přípravy receptu:
1 | Mouku smícháme s cukrem, medem, strouhanou pomerančovou kůrou, rozinkami, skořicí a amoniem. Přilijeme mléko a zaděláme těsto. |
2 | Z těsta tvarujeme malé bochánky, které urovnáme na plech vyložený pečicím papírem. Zprudka pečeme ve vyhřáté troubě. |