Kapr pečený na šalvěji - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr pečený na šalvěji
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 18476 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kg | Kapr obecný |
100 g | Máslo čerstvé |
5 ks | Pepř černý celý |
1 polévková lžíce | Šalvěj sušená |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 195,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 27g |
Vitamín A | 224,5mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,5mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 45,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapr obecný, Pepř černý celý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Šalvěj sušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr pečený na šalvěji postup přípravy receptu:
1 | Očištěného a omytého kapra podélně rozkrojíme na poloviny. Osolíme, okořeníme drceným celým pepřem a vložíme na velkou pánev vymazanou máslem. Kousek másla položíme i na kapra, posypeme šalvějí a rychle upečeme v troubě. |
2 | Podáváme s vypečenou šťávou. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.