Kořeněný smažený kapr - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kořeněný smažený kapr
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 18477 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1500 g | Kapr obecný |
0,5 kávová lžička | Majoránka |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 ml | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Oregano sušené |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
6 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 246,8mg |
Draslík | 881,7mg |
Vláknina | 933,9mg |
Vitamín A | 266,8mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,7mg |
Vitamín E | 4,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kapr obecný, Majoránka, Olej rostlinný, Oregano sušené, Paprika mletá sladká, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kořeněný smažený kapr postup přípravy receptu:
1 | Omyté a osušené porce kapra potřeme prolisovaným česnekem, osolíme a necháme asi 30 minut odležet. |
2 | Potom maso obalíme v hladké mouce smíchané s mletou paprikou, v rozšlehaných vejcích a ve strouhance smíchané s oreganem a majoránkou. |
3 | Porce po obou stranách smažíme na pánvi na rozehřátém oleji. |
Poznámka
Při podávání ozdobíme dílkem omytého citronu.