Květák se žampiony dušený na másle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Květák se žampiony dušený na másle
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 1848 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1350 g | Květák |
150 g | Máslo čerstvé |
20 g | Sůl |
1 l | Voda pitná |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 18,0mg |
Draslík | 451,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 65,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Květák, Sůl, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Květák se žampiony dušený na másle postup přípravy receptu:
1 | Květák očistíme, opláchneme, uvaříme v osolené vodě, vyjmeme a rozebereme na malé růžičky. |
2 | Žampiony očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Krátce je podusíme na polovině dávky másla, zastříkneme vývarem z květáku a osolíme. |
3 | Nakonec k žampionům přidáme květák a zbylé máslo a ještě dodusíme doměkka. |