Grilovaná pražma - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaná pražma
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 18481 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 g | Bazalka |
1 ks | Citrony |
5 g | Estragon |
5 g | Kerblík |
5 g | Kopr čerstvý |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
800 g | Pražma |
4 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 134,0mg |
Draslík | 849,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 395,5mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Citrony, Estragon, Kerblík, Kopr čerstvý, Olej rostlinný, Pražma, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaná pražma postup přípravy receptu:
1 | Vykuchané ryby zbavené šupin omyjeme, potřeme citronovou šťávou a uvnitř i na povrchu je osolíme a opepříme. Bylinky rozdělíme na 4 stejné porce a vložíme do břišních dutin pražem. Sepneme jehlami nebo párátky. |
2 | Připravené ryby potřeme olejem, položíme na horký gril a pečeme. Během grilování ryby obracíme. Když jde lehce vytáhnout hřbetní ploutev, jsou pražmy pečené. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou bagety s bylinkovým máslem.