Halibutové filé se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Halibutové filé se zeleninou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 18482 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
500 g | Halibut atlantický |
4 kávová lžička | Hořčice |
8 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
2 špetka | Pepř bílý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
8 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
600 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 46,8mg |
Draslík | 709,5mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Citrony, Halibut atlantický, Kopr čerstvý, Pepř bílý, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Halibutové filé se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Omyté filety z halibuta osušíme a potřeme citronovou šťávou (polovina dávky). Po obou stranách maso osolíme, opepříme (polovina dávky) a necháme chvíli marinovat. |
2 | Očištěnou zeleninu nadrobno nakrájíme a podusíme v troše vody. Do základu vložíme připravené filety a pod pokličkou vše dusíme ještě 10 minut. |
3 | Smetanu promícháme s citronovou šťávou, nasekaným koprem a hořčicí, osolíme, opepříme a podáváme spolu s rybím filé a zeleninou. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.