Recept

Polenta s mořskými plody

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 18483

Ingredience

150 g Kukuřičná krupice T 600
275 g Mořské plody mix
2 kávová lžička Polévkové koření
250 ml Protlak rajčatový
50 g Sýr Eidam cihla 40%
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 295 kcal
Kilojoule 1 236kJ
13% Sacharidy 45 g
6% Tuky 4 g
1% Sodík 10 mg
32% Bílkoviny 18 g

Polenta s mořskými plody postup přípravy receptu:

1

Do 500 ml vody dáme polévkové koření, za stálého míchání přisypeme kukuřičnou krupici a necháme projít varem a krupici necháme nabobtnat.

2

Uvařenou polentu vyklopíme do zapékací ploché mísy a rozprostřeme ji do 1 cm silné vrstvy. Ve středně vyhřáté troubě krupici předpečeme.

3

Ohřejeme 1/8 l vody, vmícháme rajčatový protlak a 1 minutu povaříme. Nalijeme na předpečenou polentu a pečeme ještě 10 minut. Asi v polovině pečení na polentu rozdělíme plody moře, povrch posypeme nastrouhaným sýrem a dopečeme.

Poznámka

Použijeme sypké zeleninové koření do polévek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept