Polenta s mořskými plody - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polenta s mořskými plody
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 18483 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
150 g | Kukuřičná krupice T 600 |
275 g | Mořské plody mix |
2 kávová lžička | Polévkové koření |
250 ml | Protlak rajčatový |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 993,8mg |
---|---|
Cholesterol | 8,8mg |
Draslík | 0,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kukuřičná krupice T 600, Mořské plody mix, Polévkové koření, Protlak rajčatový, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polenta s mořskými plody postup přípravy receptu:
1 | Do 500 ml vody dáme polévkové koření, za stálého míchání přisypeme kukuřičnou krupici a necháme projít varem a krupici necháme nabobtnat. |
2 | Uvařenou polentu vyklopíme do zapékací ploché mísy a rozprostřeme ji do 1 cm silné vrstvy. Ve středně vyhřáté troubě krupici předpečeme. |
3 | Ohřejeme 1/8 l vody, vmícháme rajčatový protlak a 1 minutu povaříme. Nalijeme na předpečenou polentu a pečeme ještě 10 minut. Asi v polovině pečení na polentu rozdělíme plody moře, povrch posypeme nastrouhaným sýrem a dopečeme. |
Poznámka
Použijeme sypké zeleninové koření do polévek.