Recept

Cibulové maso zapečené

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 18487

Ingredience

4 ks Cibule
600 g Hovězí maso zadní
40 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
250 ml Smetana 12% (konzumní)
50 g Sýr Eidam cihla 40%
0,5 kávová lžička Sůl
1,2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 456 kcal
Kilojoule 1 908kJ
3% Sacharidy 12 g
38% Tuky 28 g
9% Sodík 189 mg
69% Bílkoviny 39 g

Cibulové maso zapečené postup přípravy receptu:

1

Vařené hovězí maso necháme vychladnout ve vývaru a potom je nakrájíme na tenké plátky.

2

Zapékací mísu vymažeme olejem, plátky masa osolíme, opepříme a ve vrstvách urovnáme do mísy.

3

Oloupanou cibuli nakrájíme na kroužky a necháme zesklovatět na pánvi na másle. Kroužky cibule rozložíme na maso a vše přelijeme smetanou smíchanou s nastrouhaným sýrem. Pokrm zapékáme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 20 minut.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborová kaše.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept