Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 18489

Ingredience

1 špetka Cukr krupice
20 g Droždí
1 polévková lžíce Kmín celý
4 polévková lžíce Mléko polotučné
350 g Mouka polohrubá
0,3 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
200 g Vepřové škvarky

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 225 kcal
Kilojoule 943kJ
7% Sacharidy 27 g
6% Tuky 5 g
5% Sodík 96 mg
34% Bílkoviny 19 g

Škvarkové rohlíčky postup přípravy receptu:

1

Droždí rozdrobíme do misky, zalijeme 2 lžícemi vlažného mléka, přidáme špetku cukru a lžíci mouky. Rozmícháme a necháme na teplém místě vzejít kvásek.

2

Mouku na vále osolíme a přidáme umleté škvarky. Uprostřed uděláme důlek, vlijeme do něj vykynutý kvásek, zbylé mléko a zpracujeme těsto.

3

Těsto rozválíme na tenký plát a nakrájíme na pruhy široké asi 10cm. Rádýlkem z nich nakrájíme asi 50 trojúhelníků, zavineme je a ohneme do tvaru rohlíků.

4

Rohlíčky urovnáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme je rozšlehaným žloutkem a posypeme kmínem.

5

Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept