Škvarkové rohlíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Škvarkové rohlíčky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 18489 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 špetka | Cukr krupice |
20 g | Droždí |
1 polévková lžíce | Kmín celý |
4 polévková lžíce | Mléko polotučné |
350 g | Mouka polohrubá |
0,3 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
200 g | Vepřové škvarky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 37,3mg |
Draslík | 119,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Kmín celý, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Vepřové škvarky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Škvarkové rohlíčky postup přípravy receptu:
1 | Droždí rozdrobíme do misky, zalijeme 2 lžícemi vlažného mléka, přidáme špetku cukru a lžíci mouky. Rozmícháme a necháme na teplém místě vzejít kvásek. |
2 | Mouku na vále osolíme a přidáme umleté škvarky. Uprostřed uděláme důlek, vlijeme do něj vykynutý kvásek, zbylé mléko a zpracujeme těsto. |
3 | Těsto rozválíme na tenký plát a nakrájíme na pruhy široké asi 10cm. Rádýlkem z nich nakrájíme asi 50 trojúhelníků, zavineme je a ohneme do tvaru rohlíků. |
4 | Rohlíčky urovnáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme je rozšlehaným žloutkem a posypeme kmínem. |
5 | Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut. |