Recept

Dušené jehněčí s cuketou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 18497

Ingredience

1 ks Cibule
250 g Cuketa
750 g Jehněčí kýta
4 polévková lžíce Olej olivový
30 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
250 g Rajčata
2 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl
100 ml Voda pitná
250 ml Víno bílé
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 593 kcal
Kilojoule 2 480kJ
3% Sacharidy 10 g
53% Tuky 40 g
17% Sodík 345 mg
67% Bílkoviny 38 g

Dušené jehněčí s cuketou postup přípravy receptu:

1

Oloupanou cibuli a česnek nasekáme, omytá rajčata a cukety nakrájíme na větší kostky. Očištěné a omyté jehněčí maso nakrájíme na kostky.

2

V kastrole na rozehřátém oleji necháme zesklovatět cibuli s česnekem, přidáme maso a po všech stranách je opečeme dozlatova. Dále přidáme rajčata, krátce je podusíme a vše podlijeme vínem. Osolíme, opepříme, přilijeme trochu vody a zvolna dusíme pod pokličkou za častého promíchání asi 1 hodinu.

3

Cukety osolíme (1/2 lžička), osmažíme na olivovém oleji (polovina dávky) a poklademe na maso. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem. Zakapeme olejem a pokrm zapečeme v horké troubě nebo pod grilem. Ozdobíme nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept