Dušené jehněčí s cuketou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené jehněčí s cuketou
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 18497 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
250 g | Cuketa |
750 g | Jehněčí kýta |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
30 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
250 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Sýr Eidam cihla 40% |
250 ml | Víno bílé |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 128,0mg |
Draslík | 972,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,5mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cuketa, Jehněčí kýta, Olej rostlinný, Rajčata, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené jehněčí s cuketou postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou cibuli a česnek nasekáme, omytá rajčata a cukety nakrájíme na větší kostky. Očištěné a omyté jehněčí maso nakrájíme na kostky. |
2 | V kastrole na rozehřátém oleji necháme zesklovatět cibuli s česnekem, přidáme maso a po všech stranách je opečeme dozlatova. Dále přidáme rajčata, krátce je podusíme a vše podlijeme vínem. Osolíme, opepříme, přilijeme trochu vody a zvolna dusíme pod pokličkou za častého promíchání asi 1 hodinu. |
3 | Cukety osolíme (1/2 lžička), osmažíme na olivovém oleji (polovina dávky) a poklademe na maso. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem. Zakapeme olejem a pokrm zapečeme v horké troubě nebo pod grilem. Ozdobíme nasekanou petrželkou. |