Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 18498
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

60 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Cukr moučkový
70 g Hrozinky
1000 g Jablka
80 g Máslo čerstvé
500 ml Mléko polotučné
40 g Ořechy vlašské
6 ks Rohlíky bílé
1 kávová lžička Skořice mletá
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 754 kcal
Kilojoule 3 154kJ
31% Sacharidy 113 g
40% Tuky 30 g
1% Sodík 25 mg
27% Bílkoviny 15 g

Žemlovka s ořechy postup přípravy receptu:

1

Rohlíky nakrájíme na plátky a navlhčíme polovinou mléka.

2

Zapékací mísu vymažeme máslem, urovnáme do ní připravené rohlíky a na ně dáme vrstvu oloupaných, na plátky nakrájených jablek smíchaným s cukrem, skořicí, omytými rozinkami a nasekanými ořechy. Na jablka navrstvíme rohlíky, na ně opět jablka a vrchní vrstvu tvoří rohlíky. Povrch pokapeme rozpuštěným máslem.

3

Pečeme ve středně vyhřáté troubě a během pečení žemlovku zalijeme zbylým mlékem s rozkvedlanými vejci.

4

Žemlovku podáváme horkou, posypanou moučkovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept