Jednoduchý recept

Pěna z pečených jablek

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 18499
Kategorie: Pěny

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
150 g Cukr krupice
5 ks Jablka
8 ks Piškoty cukrářské
2 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

166% Kalorie 3,277 kcal
Kilojoule 13 712kJ
162% Sacharidy 585 g
124% Tuky 93 g
162% Sodík 3 g
54% Bílkoviny 31 g

Pěna z pečených jablek postup přípravy receptu:

1

Omytá a oloupaná jablka zbavená jádřinců upečeme na plechu v troubě doměkka a ještě horká prolisujeme.

2

V misce třeme bílky s cukrem do pěny. Vychladlá jablka zakapeme citronovou šťávou, promícháme a postupně přidáváme k bílkové pěně. Třeme tak dlouho, až pěna zhoustne a zvětší objem.

3

Podáváme v mističkách a každou porci ozdobíme cukrářskými piškoty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept