Pěna z pečených jablek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pěna z pečených jablek
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 18499 |
Kategorie: | Pěny |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
150 g | Cukr krupice |
5 ks | Jablka |
8 ks | Piškoty cukrářské |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 585g |
---|---|
Cholesterol | 328,0mg |
Draslík | 870,9mg |
Vláknina | 26g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,1mg |
Vitamín E | 5,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Jablka, Piškoty cukrářské, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Pěna z pečených jablek postup přípravy receptu:
1 | Omytá a oloupaná jablka zbavená jádřinců upečeme na plechu v troubě doměkka a ještě horká prolisujeme. |
2 | V misce třeme bílky s cukrem do pěny. Vychladlá jablka zakapeme citronovou šťávou, promícháme a postupně přidáváme k bílkové pěně. Třeme tak dlouho, až pěna zhoustne a zvětší objem. |
3 | Podáváme v mističkách a každou porci ozdobíme cukrářskými piškoty. |