Hovězí roláda pečená - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí roláda pečená
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 185 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
750 g | Hovězí maso zadní |
20 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g | Paprikové lusky čerstvé |
1 g | Pepř černý mletý |
50 g | Slanina vepřová |
20 g | Sůl |
80 g | Tuk |
160 g | Vejce slepičí |
100 g | Vepřová uzená plec |
600 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 656,6mg |
---|---|
Cholesterol | 130,6mg |
Draslík | 43,4mg |
Vláknina | 305,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprikové lusky čerstvé, Slanina vepřová, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Vepřová uzená plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí roláda pečená postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso opláchneme, rozřízneme na plát, naklepeme jej a osolíme. |
2 | Slaninu očistíme a nakrájíme na malé kostičky, necháme ji částečně roztavit a přidáme na kostky nakrájené vařené uzené maso. Krátce osmahneme, zalijeme rozkvedlanými vejci a necháme ztuhnout. |
3 | Směs opepříme, přidáme kapii nakrájenou na nudličky, vše promícháme a necháme zchladnout. |
4 | Po vychladnutí vaječnou směs rozetřeme na připravený plát, zavineme a svážeme provázkem nebo režnou nití. |
5 | Roládu na horkém tuku rychle opečeme ze všech stran, podlijeme vodou a dáme do trouby péci. |
6 | Po zapečení roládu přikryjeme poklicí a za občasného přelévání dopečeme. |
7 | Měkkou roládu vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, zasmahneme, zalijeme vodou, rozmícháme a povaříme. |
8 | Nakonec šťávu přecedíme, přisolíme, zjemníme máslem a ještě převaříme. |
Poznámka
Vejce slepičí: (4ks)