Pomazánka z bažanta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomazánka z bažanta
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 18513 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
1 ks | Bažant obecný |
4 krajíc | Chléb celozrnný pšenično-žitný |
50 g | Cibule |
100 g | Játra drůbeží |
100 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Paštikové koření |
50 g | Slanina vepřová |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 456,8mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 425,0mg |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 4,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 66,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bažant obecný, Cibule, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb celozrnný pšenično-žitný, Játra drůbeží, Máslo čerstvé, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Paštikové koření nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pomazánka z bažanta postup přípravy receptu:
1 | Očištěného a omytého bažanta nakrájíme na čtvrtky. |
2 | Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na části másla spolu s nakrájenou slaninou. Přidáme bažanta, očištěná játra, osolíme a podlijeme vodou (nebo vývarem). Pod pokličkou dusíme vše doměkka. |
3 | Měkké maso vyjmeme, vykostíme a spolu s játry umeleme. Vmícháme vydušenou šťávu, okořeníme, osolíme a zjemníme smtanou. Nakonec přidáme zbylé máslo a pomazánku dobře vyšleháme. |
4 | Podáváme na krajících chleba nebo veky. |