Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 18514
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 ks Bobkový list
50 g Cibule
150 g Játra telecí
2 ks Koroptev
100 g Máslo čerstvé
4 ks Nové koření celé
1 špetka Pepř černý mletý
10 g Sardelové řezy
100 g Slanina vepřová
2 polévková lžíce Víno bílé
30 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

63% Kalorie 1,244 kcal
Kilojoule 5 205kJ
2% Sacharidy 7 g
56% Tuky 42 g
16% Sodík 330 mg
327% Bílkoviny 184 g

Koroptví paštika postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté koroptve protkneme proužky slaniny a osolíme.

2

Na větší části másla zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme koroptve, okořeníme a dusíme doměkka.

3

Měkké maso vykostíme a umeleme spolu s očištěnými játry. Do směsi vmícháme šťávu z masa, sardelové řezy utřené s 30 g másla, pepř, podušené žampiony nakrájené na plátky, víno, žloutek a sůl. Vše dobře vyšleháme.

4

Paštikovou formu vyložíme plátky slaniny a naplníme směsí. Přiklopíme a vaříme ve vodní lázni asi 1 hodinu.

5

Paštiku podáváme jako studený předkrm, nakrájenou na tenké plátky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept