Koroptví paštika - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koroptví paštika
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 18514 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
50 g | Cibule |
150 g | Játra telecí |
2 ks | Koroptev |
100 g | Máslo čerstvé |
4 ks | Nové koření celé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Sardelové řezy |
100 g | Slanina vepřová |
2 polévková lžíce | Víno bílé |
30 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 174,4mg |
Draslík | 227,6mg |
Vláknina | 702,1mg |
Vitamín A | 15g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Játra telecí, Nové koření celé, Sardelové řezy, Slanina vepřová, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koroptev, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koroptví paštika postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté koroptve protkneme proužky slaniny a osolíme. |
2 | Na větší části másla zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme koroptve, okořeníme a dusíme doměkka. |
3 | Měkké maso vykostíme a umeleme spolu s očištěnými játry. Do směsi vmícháme šťávu z masa, sardelové řezy utřené s 30 g másla, pepř, podušené žampiony nakrájené na plátky, víno, žloutek a sůl. Vše dobře vyšleháme. |
4 | Paštikovou formu vyložíme plátky slaniny a naplníme směsí. Přiklopíme a vaříme ve vodní lázni asi 1 hodinu. |
5 | Paštiku podáváme jako studený předkrm, nakrájenou na tenké plátky. |