Zaječí závitky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zaječí závitky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 18515 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
30 g | Kapary sterilované |
100 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
500 g | Zaječí maso |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 127,8mg |
Draslík | 512,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 17,9mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Kapary sterilované, Olej stolní, Sůl, Zaječí maso mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zaječí závitky postup přípravy receptu:
1 | Zaječí kýtu nebo hřbet očistíme, opláchneme a vykostíme. Maso nakrájíme na řízky a mírně naklepeme, osolíme a opepříme. |
2 | Na každý řízek položíme plátek šunky, trochu kaparů a tenký plátek omytého citronu. Svineme do závitků a sepneme párátky nebo převážeme nití. |
3 | V kastrolu na rozehřátém oleji opékáme závitky po všech stranách dozlatova. Šťávu nezahušťujeme. |
4 | Podáváme s bramborovou kaší nebo s vařenými bramborami. |