Recept

Čočková polévka se zaječím masem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 18516
Kategorie: Krémové polévky

Ingredience

1 ks Bobkový list
50 g Cibule
200 g Čočka jedlá
30 g Máslo čerstvé
2 ks Pepř černý celý
30 g Slanina vepřová
0,5 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
1,5 l Vývar z hovězích kostí
300 g Zaječí maso
100 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 564 kcal
Kilojoule 2 360kJ
14% Sacharidy 49 g
32% Tuky 24 g
77% Sodík 2 g
82% Bílkoviny 46 g

Čočková polévka se zaječím masem postup přípravy receptu:

1

Předem namočenou čočku krátce povaříme v téže vodě a vodu potom slijeme. Čočku zalijeme vývarem.

2

Očištěnou, nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu osmahneme na části másla, přidáme k čočce a chvíli povaříme. Měkkou čočku prolisujeme sítem.

3

Na zbylém másle a na slanině osmažíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme očištěné a omyté zaječí maso, přidáme celý pepř, bobkový list, zalijeme vodou a dusíme doměkka.

4

Měkké maso rozmixujeme nebo prolisujeme sítem a vmícháme k čočce zředěné vývarem. Podle chuti osolíme.

5

Polévku podáváme s osmaženými kostičkami žemle.

Poznámka

Použijeme zaječí předek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept